Over ACS for Kids

Op 8 september a.s. organiseren wij, voorafgaand aan de Amsterdam City Swim, de zesde editie van de “Amsterdam City Swim for Kids”! Tijdens dit side event zwemmen kinderen in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 14 jaar de helft van het parcours (700 meter).

Alle kids zwemmen onder begeleiding van een volwassene vanaf de Hermitage onder de Magere brug door en vervolgens weer terug richting Keizersgracht. De kids finishen (met hun begeleider) op de officiële finish-steiger van de Amsterdam City Swim. Daar worden zij gehuldigd en ontvangen zij een medaille, kunnen even douchen, ontvangen een warme badjas, slippertjes en de nodige versnaperingen om weer op krachten te komen.

Programma
09:00 – 10:30 uur Ontvangst en Registratie
09:30 uur Officiële opening in de grote zaal van de Hermitage
10:00 uur Start kidswave 1 (Hermitage)
10:10 uur Eerste deelnemers finishen op de Keizersgracht (kruising Reguliersgracht)
11:30 uur Prijsuitreiking op de Keizersgracht
13.00 uur Start wedstrijd- en prominentenwave Amsterdam City Swim (MEA).

Bij de finish ontvang je een medaille, loop je door de douchestraat en krijg je een fijne badjas, slippers, handdoek en een drankje en een banaan om weer op krachten te komen. Ook ontvang je hier jouw ACS goodybag.

Starttijden waves

  • Kids wave 1: 10:00 uur
  • Kids wave 2: 10:15 uur
  • Kids wave 3: 10:30 uur
  • Kids wave 4: 10:45 uur
  • Kids wave 5: 11:00 uur
  • Kids wave 6: 11:15 uur
Fan en finish arrangementen
Wil je na de swim naar de Afterparty op het Marine Etablissement Amsterdam met jouw begeleider? Dan kun je een fanarrangement aanschaffen in onze websop.

Inschrijven
De kosten voor de Amsterdam City Swim for Kids bedragen € 65,- (incl btw) voor een kind + begeleider (18+). Inschrijven voor het Amsterdam City Swim for Kids event kan via de inschrijfpagina op deze website (vol is vol!). Er zijn 300 startplaatsen beschikbaar. Wil je daarna nog graag bij de Afterparty aanwezig zijn, dan kun je een fan- arrangement aanschaffen in onze webshop.

Voorwaarden
Een kind is tussen de 10 en 14 jaar oud en dient minimaal in het bezit te zijn van diploma A en B (aantoonbaar) en gezond te zijn. Wij adviseren daarbij sterk om te zwemmen met een wetsuit of shorty. Een deelnemend kind zwemt altijd onder begeleiding van een volwassen die hij/zij bij inschrijving heeft opgegeven. Indien de begeleider niet de ouder van het kind is, dient de ouder een machtiging voor de betreffende begeleider op de vrijwaringsverklaring te ondertekenen.

Alle kids ontvangen een persoonlijke pagina op de website. We vragen ieder deelnemend kind een minimumbedrag van €100,- op te halen voor de strijd tegen ALS. Dit geldt niet voor begeleiders.